Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Presentats els Càrrecs per a les Festes de Moros i Cristians del 2019

Correu electrònic Imprimeix PDF
Cocentaina va presentar el passat dissabte 6 de juliol als Càrrecs Festers del 2019 en el transcurs d'una gala celebrada al pati d'armes del Palau Comtal que va conduir el periodista local, i Cap d'Informatius de la Cadena Cope d'Alcoi; Gabriel Pascual Borrás. La cerimònia va començar amb les paraules del president de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, mitjançant un discurs en el qual va aprofitar per a fer un balanç positiu de l'etapa de tres anys que tanca al capdavant de la màxima entitat festera contestana. De la mateixa manera va agrair als seus companys de Junta, familiars, amics ia l'Ajuntament el suport rebut en tot aquest temps per poder desenvolupar els diferents projectes i objectius que es va marcar en la seua presidència.
 
 

Els minuts inicials de la vetllada van incloure el descobriment del Cartell Anunciador, creat per l'escultor Moisès Gil, en què s'intercalen la figura d'un moro i un cristià sobre fons blanc al costat de tonalitats blaves. Seguidament es va recordar que Edu Bernabeu Valls serà el Director de l'Himne de Festes i el presentador de l'acte, davant l'absència del compositor per motius laborals, va llegir una carta en què el protagonista expressava la seua satisfacció per haver estat designat per a aquesta responsabilitat. La part central de la gala va estar reservada per a la mateixa presentació dels Càrrecs Festers, una responsabilitat que assumeixen aquest any Màxim Ferrer Sellés (Capità Cristià de la Filà Contestans), Javier Pascual Motos (Abanderat Cristià de la Filà Creuats), Rubén Colomina Arroyo (Capità Moro de la Filà Berebers 'Els Borts') i Abaraham Moltó García (Abanderat Moro de la Filà Manta Roja). Com és habitual, els quatre van dirigir unes paraules al públic i van rebre un detall en record d'aquest any tan especial que viuran en les Festes en honor a Sant Hipòlit. Finalment va prendre la paraula el Mantenidor d'enguany, el compositor murer José Rafael Pascual Vilaplana, i en la seua al·locució va parlar de la música festera, el paper dels músics en la Festa, els orígens d'aquestes celebracions i fins i tot el que per a ell representa la Festa de Cocentaina.

La Presentació de Càrrecs acabar amb la interpretació de l'Himne de Festes, el dispar d'una traca i un sopar de gala al qual van assistir més de quatre-cents comensals entre festeres i festers de les 16 Filaes contestanes així com convidats i autoritats.
Darrera actualització ( diumenge, 14 de juliol de 2019 10:44 )  
Se encuentra en: Inicio Noticias Presentats els Càrrecs per a les Festes de Moros i Cristians del 2019