Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Certamen

La Primitiva d'Albaida guanya el I Certamen de Música Festera de Cocentaina

Correu electrònic Imprimeix PDF
Cocentaina va celebrar el passat dimecres 1 de maig el seu I Certamen d'Interpretació de Música Festera, un esdeveniment organitzat per la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians que va comptar amb el suport de l'Ajuntament de la Vila Comtal així com de la Universitat d'Alacant. La cita musical es va dur a terme al Centre Cultural El Teular i fins al mateix van arribar les tres bandes participants en una cercavila que va començar a la plaça del Pla; lloc en el qual van ser rebudes la Unió Musical de Bocairent, l'Associació Musical 'L' Avanç 'del Campello i el Cercle Musical Primitiva d'Albaida. El mateix Certamen va estar conduït per Octavio Hernández Bolín i després d'unes llargues deliberacions; el jurat va decidir atorgar el tercer premi de mil euros a l'Associació Musical de Bocairent així com el segon, amb una quantia econòmica de dos mil euros; a l'Associació Musical l'Avanç del Campello. Finalment el primer, de 3.500 euros més trofeu dissenyat per Moisés Gil; va anar a parar al Cercle Musical Primitiva d'Albaida "estem molt contents per haver guanyat el primer Certamen de Música Festera i aquest guardó és un reconeixement a l'esforç realitzat per tots els músics de la nostra banda", va apuntar el director d'aquesta última; Edmundo Vidal després de concloure l'acte. Indicar que totes les formacions musicals van interpretar un pasdoble d'autor contestà, una marxa mora de lliure elecció i la marxa cristiana obligada, titulada Millennium, i que va crear per a l'ocasió Josep Robert Sellés i Camps a partir de la música de l'Himne de l'IV Centenari de l'elecció de Sant Hipòlit com a patró de Cocentaina i de la qual el compositor és l'autor. Recordar que el jurat va estar format per Rafael Mullor Grau, Ramon Garcia i Soler i Josep Robert Sellés i Camps; i mentre aquest deliberava va actuar l'Orquestra de Pols i Plectre La Paloma oferint una selecció de peces de música festera d'autors contestans que van fer les delícies del nombrós públic que va omplir completament El Teular durant aquest Certamen.
 
 
Darrera actualització ( dimecres, 8 de maig de 2019 20:48 )
 

Cocentaina celebra el seu I Certamen de Música Festera

Correu electrònic Imprimeix PDF
Cocentaina celebra aquest 1 de maig el seu I Certamen d'Interpretació de Música Festera, una cita organitzada per la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de la Vila Comtal i que compta amb el suport de l'Ajuntament del municipi, a través de la regidoria de Fira; i la Universitat d'Alacant. En aquesta primera edició del concurs prendran part L'Associació Musical 'L'Avanç del Campello', El Cercle Musical Primitiva d'Albaida 'El Gamell' i La Unió Musical de Bocairent. L'esdeveniment estarà presentat per Octavio Hernández Bolín i mentre delibere el jurat actuarà l'Orquestra de Pols i Plectre La Paloma. Respecte al programa, cal esmentar que les esmentades bandes interpretaran un pasdoble de presentació no puntuable i d'autor contestà, una marxa mora de lliure elecció i la marxa cristiana obligada composta per a l'ocasió per Josep Robert Sellés i Camps que rep per títol 'Millennium'. Les tres societats optaran a un primer premi de 3.500 euros més trofeu dissenyat per l'escultor local Moisés Gil, un segon premi de 2.000 euros i un tercer premi de 1.000 euros. Així mateix totes elles obtindran un diploma acreditatiu. El I Certamen de Música Festera, el cartell ha creat Toni Domínguez, es podrà seguir en directe a partir de les set de la vesprada a través de les ones de Ràdio Cocentaina, La Veu del Comtat així com pel portal web de la mateixa emissora: www.radiococentaina.com. També es podrà visualitzar en streaming des del canal de YouTube de la Junta de Festes i des del perfil oficial que té la institució a la xarxa social Facebook.
 
Consulta ací el programa del Certamen 
 
 
Darrera actualització ( dimecres, 1 de maig de 2019 09:46 )
 

Octavio Hernández Bolín presentarà el I Certamen de Música Festera 'Vila de Cocentaina'

Correu electrònic Imprimeix PDF
La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina ha fet públic el nom de la persona que presentarà la I edició del Certamen d'Interpretació de Música Festera 'Vila de Cocentaina', un esdeveniment que acollirà la Vila Comtal el próxim 1 de maig a partir de les set de la vesprada al Centre Cultural el Teular. Es tracta d'Octavio Hernández Bolín; director del programa de ràdio, la plataforma digital, segell discogràfic i productora audiovisual 'Nuestras Bandas de Música'. Cal destacar que actualment Bolín fa possible aquest espai radiofònic a la 99.9 Valéncia Ràdio a més de col·laborar en diversos mitjans de comunicació i conduir diferents esdeveniments relacionats amb la música en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. 
 
El Vicepresident Musical de la Junta de Festes, el compositor contestà Francisco Valor, ressalta la trajectòria professional d'Octavio Hernández Bolín i remarca la gran tasca que desenvolupa al costat del seu equip de cara a la difusió de la música "per als músics valencians és tot un referent perquè a través del seu programa de ràdio i de la plataforma digital fa valdre la important activitat que realitzen diàriament les bandes de música a la Comunitat Valenciana i fins i tot també a l' àmbit nacional", assenyala. 
 
 
 
Els preparatius per a l'organització del I Certamen de Música Festera 'Vila de Cocentaina' segueixen el seu curs i el passat diumenge 20 de gener va tenir lloc a la Casa del Fester el sorteig per a definir l'ordre en què participaran les bandes que concursaran en aquesta cita musical. La sort va voler que la primera a pujar a l'escenari vaja a ser l'Associació Musical 'L'Avanç del Campello' mentre que en segon lloc intervindrà el Cercle Musical Primitiva d'Albaida 'El Gamell' i en última posició tocarà la Unió Musical de Bocairent. Les tres van ser triades el 7 de desembre d'entre el total de 9 formacions musicals de la Comunitat Valenciana que van presentar la sol·licitud per a competir en aquest esdeveniment de música festera. 
Darrera actualització ( diumenge, 3 de febrer de 2019 11:55 )
 

Escollides les bandes que participaran en el I Certamen de Música Festera de Cocentaina

Correu electrònic Imprimeix PDF
El passat divendres 7 de desembre, coincidint amb l''Olleta de la Puríssima', es van donar a conéixer en la Casa del Fester les tres bandes que participaran en el I Certamen d'Interpretació de Música Festera 'Vila de Cocentaina' que acollirà el nostre poble el dia 1 de maig de 2019. Es tracta de la Unió Musical de Bocairent, la Primitiva d'Albaida 'El Gamell' i l'Avanç del Campello. Les tres foren escollides d'entre les nou formacions musicals de les províncies d'Alacant i València que presentaren la seua sol·licitud per a participar en aquesta important cita musical.
 
 
Darrera actualització ( diumenge, 3 de febrer de 2019 11:31 )
 

Convocat el I Certamen de Música Festera 'Vila de Cocentaina'

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, amb la implicació de l'Ajuntament a través de les regidories de Cultura i Fira, han presentat la I edició del Certamen d'Interpretació de Música Festera 'Vila de Cocentaina'. La cita tindrà lloc l'1 de maig de 2019 en el Centre Cultural El Teular, a partir de les 19:00 h, i la mateixa compta amb el recolzament de la Universitat d'Alacant. L'artista contestà, Moisés Gil, és l'autor del trofeu d'aquest concurs que busca posar en valor el ric patrimoni musical que posseeix el nostre poble.

Consulta les bases del Certamen fent clic sobre el cartell

 

Darrera actualització ( diumenge, 3 de febrer de 2019 10:52 )
 
Se encuentra en: Inicio Certamen