Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

GeneralRafael Monar Blanes, nou President de la Junta de Festes

Correu electrònic Imprimeix PDF
La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina inicia una nova etapa amb Rafael Monar Blanes com a President de l'entitat per als pròxims tres anys. Agafa el relleu de la Junta presidida per Juan Francisco Masanet entre 2020 i 2022
 
 
Darrera actualització ( dilluns, 5 de desembre de 2022 21:50 )
 

Cocentaina ja està en Festes

Correu electrònic Imprimeix PDF
Cocentaina ja gaudeix de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir, una tradició d'Interès Turístic que aspira també a ser Festa d'Interès Turístic Nacional. En nom de la Federació Junta de Festes desitgem a tot el poble, i també visitants, unes Bones Festes en una edició que marca el retorn a la normalitat després de la pandèmia. Fent clic a la imatge del Cartell d'aquest any, creat per Toni Domínguez Borràs, pots accedir al Guió d'Actes 2022. Visca Sant Hipòlit !!!
 
 
Darrera actualització ( divendres, 5 d'agost de 2022 09:22 )
 

Presentada una nova edició de la Revista de Festes

Correu electrònic Imprimeix PDF
El pati d'armes del Palau Comtal de Cocentaina va ser escenari el divendres 15 de juliol de la presentació de la Revista de Festes la portada de la qual ha creat Marcos Monar Miralles. Aquest acte va estar conduït pel periodista contestà Enric Albero i aquest darrer va exercir també de mantenidor. A més la Comissió d'Arxiu i Patrimoni de la Junta de Festes va fer entrega de les distincions 'Roger de Llúria' i 'Qusantaniya', uns guardons que van recaure a la Comissió de Festes de Banyeres de Mariola així com a Juan Antonio Alcaraz; gran expert aquest últim a les Ambaixades. Les paraules del president de la Junta de Festes (Juan Francisco Masanet) i de l'alcaldessa (Mireia Estepa) van tancar l'acte.
 
 
Darrera actualització ( divendres, 5 d'agost de 2022 08:55 )
 

Presentats els Càrrecs Festers de 2022

Correu electrònic Imprimeix PDF
Dissabte passat 2 de juliol va tindre lloc la Presentació dels Càrrecs Festers al pati d'armes del Palau Comtal, una gala que va estar conduïda per Javi Sanz i Graciela Llorens. L'escriptor Juanfran Ferràndiz Pascual va exercir de Mantenidor i també es va presentar oficialment el cartell anunciador dels festejos creat aquesta vegada per Toni Domínguez Borràs. Finalment es va donar a conéixer a Saül Gómez i Soler com a Director de l'Himne de Festes. Aquestes són les persones que exerciran el paper de Capitans i Banderers:
 

  • - José Rafael Llorens Montava
     (Capità Cristià de la Filà Contrabandistes) 

  • - Miguel Palací Linares (Capità Moro de la Filà Bequeteros)

  • - Moisés Gil Igual (Abanderat Cristià de la Filà Almogàvers)

  • - Vicent Torró Castelló (Abanderat Moro de la Filà Mudèjars)
 

Darrera actualització ( divendres, 5 d'agost de 2022 08:45 )
 

La Publicació va anunciar el retorn de la Festa

Correu electrònic Imprimeix PDF
Dissabte passat 25 de juny es va materialitzar el retorn de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, després de la pandèmia, amb l'esperat acte de la Publicació. La cerimònia va arrancar en la Plaça de la Vila a les 19:00h amb el res de l' àngelus i una solta de coloms en record de tots els qui ens han deixat en aquests últims temps a causa de la crisi sanitària del Coronavirus. També va sonar amb força l'Himne de Festes, amb lletra de Gerard Mur i Pérez i música de José Insa Martínez, mentre que la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet es va encarregar d'obrir la desfilada dels publicadors. Quant als adults cal destacar que Graciela Llorens, acompanyada del Ateneu Musical, va guiar als cristians en representació de la Filà Contrabandistes perquè aquesta formació és la que ostenta enguany el càrrec de capità de les tropes de la creu. Per la seua part Miguel Palací, dels Bequeteros i sota les notes de la Unió Musical Contestana, va acompanyar al bàndol moro en ser aquesta Filà la que assumeix la capitania de les forces de la mitja lluna. Els publicadors infantils també van tindre un paper destacat i van realitzar una ofrena floral en el monument dedicat a Sant Hipòlit sent aquesta vegada Isabel Jordà (Filà Contrabandistes) i Lucía Agulló (Filà Bequeteros) les formadores. Adults i infantils van confluir en el Passeig del Comtat i van desfilar fins a la Plaça Alcalde de Reig on va concloure el pregó fester. A la nit les primeres "Voltetes" van omplir els carrers contestans de música i festa.
 
 
 
 
 
Darrera actualització ( dissabte, 2 de juliol de 2022 23:07 )
 
Pàgina 1 de 24
Se encuentra en: Inicio Junta de Festes Notícies