Federación Junta de Fiestas Moros y Cristianos de Cocentaina

    ValencianoEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Història Muladis

Correu electrònic Imprimeix
Atenent a l´any de la nostra re-fundació (2008), la Filà Muladís de Cocentaina és una de les més joves de totes les que participen a les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina. Però com tantes i tantes filaes del nostre poble, abans de tindre aquesta denominació, i des de 1994, participavem a festes amb el nom de filà Berberís, siguent una de les dues branques en què es va seccionar la filà dels borts en 1989.

De forma ininterrompuda, siga amb un nom o amb altre, sempre hem estat a les nostres Festes. Moltes són les generacions que han desfilat pels carrers de Cocentaina al so dels pasdobles El Berebere, Juanjo Casquet o Por un puñado de rosas, o al so de la marxa mora Als Berebers, Buscant un bort, Al Coqueret, Habibi o Abencerraig, entre d´altres.

Al llarg del temps, de la mateixa manera que ho fan nombroses comparses, també hem modificat algunes peces del nostre vestit fester, com són la faixa (1999) i el jupetí (2008). Aquests canvis han servit per armonitzar i equilibrar la nostra indumentària festera, respectant en tot moment l´essència del disseny original i millorant la seua coherència cromàtica. En resum: canviar per millorar.

Després “d´eixir” de la nostra antiga seu, l´any 1990 vam estar a l´antiga Acadèmia Marset, al carrer Major, ens traslladàrem l´any següent al carrer Pare Balaguer nº 5, gràcies a les gestions d´un dels membres més carismàtics de la filà, Juanjo “Casquet” i de la seua família. Des d´aleshores seguim al mateix lloc. 

Al llarg de les últimes dècades, la comparsa ha viscut moments inoblidables, com els càrrecs de Capità Moro 1988, Abanderat Moro 1992, Capità Moro 1998, Abanderat Moro 2002, Capità Moro 2006, Anabderat Moro 2010 o les diverses fueres que hem fet: Los Perlitos, Sant Antoni de Benaixeve, casetes de particulars, soparets a Sant Cristòfol on sempre es lliuren els “premis” als mèrits acumulats en festes, “banyaetes” el Dia de Sant Hipòlit, i tants altres moments que ens omplin de germanor i bon ambient.

I ací seguim, ferms com la penya del castell, alegres com una xaranga en Festes, orgullosos del nostre passat i il·lusionats amb el nostre futur.
 
 
 
 
Se encuentra en: Inicio Filà Muladíes Historia Muladíes